Voeding

Voeding is de basis van alles, of het nou om figuurverbetering, herstel of sportprestaties gaat. Je bent niet alleenVoeding crossfit wat je eet, maar ook wat je opneemt. Als je het lichaam geeft wat het nodig heeft, kan het presteren en verbeteren. Wordt het lichaam vervuild met bewerkte voedingsmiddelen, te weinig vitamines en mineralen, teveel suikers, enz. zal het uit balans raken met alle bijbehorende gevolgen.  (Gooi benzine in een dieselauto en de auto is waardeloos)

De voedingsrichtlijnen die binnen CrossFit worden gehanteerd zijn heel simpel:

Eat meats, vegetables, nuts and seeds, some fruit, little starch and NO sugar!

Het paleodiet en het Zone diet worden veel gebruikt door CrossFitters.

De basisvoeding zoals hierboven beschreven komt voor iedereen op hetzelfde neer. Toch reageert elk individu heel anders op verschillende voedingsmiddelen (intoleranties), de combinatie van voedingsmiddelen, of het moment van eten. Zeker als men klachten ervaart op het gebied van darmwerking en hormonale klachten (schildklier/insuline/ cortisol,enz.) Ook veel ‘vage klachten’ blijken te verbeteren op het moment dat de voeding hier op aangepast wordt.

Figuurverbetering

Het is geen nieuws dat dieten niet werken. Een dieet is tijdelijk en zodra men terugvalt in een oud patroon, is het effect meestal binnen no time weg en het probleem groter geworden. Het is belangrijk dat je een goede basis hanteert. Dit kan voor iedereen anders zijn. Voor figuurverbetering kunnen ’timing’ en kleine aanpassingen al een enorm verschil maken. Het is belangrijk om een goede balans te creëren, waardoor je snel fitter wordt, meer energie hebt, minder behoefte aan zoetigheid en lekkere trek op een manier die blijvend is dus zonder de gevolgen in de vorm van jojo’en.

Prestatieverbetering

Als je meer van je lichaam vraagt, heeft het lichaam ook meer voedingsstoffen nodig voor herstel of om energie te kunnen leveren. De kwaliteit van verschillende voedingsmiddelen en evt. supplementen is hierbij erg belangrijk. Tenslotte; Crap in, Crap out. Ook voor herstel van blessures en voor het ondersteunen van een revalidatieproces zijn er supplementen die kunnen helpen, waaronder visolie en vitamine C.

Voor meer informatie over voeding, hormonale disbalans of voor een specifiek voedingsadvies verwijzen we je naar http://www.improve4result.nl/voeding/ en neem contact op.