CrossFit

“Een trainingsmethode gebaseerd op kracht en conditie”

CrossFit is Constantly Varied High Intensity Functional Movement met als doel Increased workcapacity across broad time and modal domains during life time.

Wat is CrossFit?

CrossFit is in het kort een uitdagende en zeer effectieve trainingsvorm die mogelijk is op elk niveau. Iedereen kan deelnemen (van oma tot topatleet) doordat de trainingen ‘geschaald’ worden naar het kunnen van elk persoon. CrossFit richt zich op het verbeteren van de functionele bewegingen. Oftewel: de bewegingen die we in het dagelijks leven gebruiken, zoals het optillen van boodschappentassen, het opstaan uit een stoel, iets bovenin een kastje zetten. De meeste reacties die we krijgen van deelnemers is dat ze (vaak na jaren training) binnen een maand merken dat ze veel fitter en sterker zijn, meer energie hebben en zowel fysiek als mentaal meer aankunnen. Dit komt omdat het korte intensieve trainingen zijn, waarna het lichaam zich (in de juiste systemen) gaat aanpassen en sterker/ beter en/of fitter wordt. En….. hierdoor werkt het vooral verslavend.

Er zijn 10 verschillende fysieke ‘skills’ die je gezondheid en fitheid bepalen, namelijk:

Cardio
Stamina
Strength
Flexibility
Deze ‘skills’ verbeter je door te trainen

Accuracy
Coördination
Balance
Agility
Deze ‘skills’ verbeter je door te oefenen

De bovenstaande 8 ‘skills’ zijn DE voorwaarden voor Power en Speed. Power en Speed zijn het resultaat van de combinatie van de 8 skills en zorgen voor RESULTAAT in je training en het behalen van doelen. Je bent zo sterk als je zwakste schakel. Bij CrossFit verbeteren we je zwakste schakel waardoor je goede resultaten behaalt en de deelnemers zich binnen 2 weken al fitter voelen.

Training

CrossFit bestaat uit korte, variërende en uitdagende workouts, gericht op het verbeteren van fitness en gezondheid voor iedereen. De workouts zijn intensief en variëren van 5 min. tot 20 min.
Meer informatie over training.

Voeding

Voeding is de basis van alles. Je bent niet alleen wat je eet, maar ook wat je opneemt. Als je het lichaam geeft wat het nodig heeft, kan het presteren en verbeteren.
Meer over voeding.

Waarom CrossFit?

Resultaat

CrossFit is een trainingsmethode op hoge intensiteit en zorgt voor snel resultaat op het gebied van gezondheid, figuurverbetering en sportprestaties.

Uitdaging

CrossFit daagt deelnemers uit om grenzen op te zoeken en net dat stapje extra te zetten. De gewichten en oefeningen worden zo aangepast, dat het voor iedereen mogelijk is en iedereen het maximale resultaat uit de WOD’s kan halen van topatleet tot beginner.

Teamspirit

De WOD begint als team en eindigt als team. De WOD’s worden aangepast naar niveau (scaling), maar eenmaal begonnen, is opgeven geen optie. Door middel van scaling is de zwaarte van de training voor iedereen hetzelfde en moedigt iedereen elkaar aan tot de laatste gefinished is.

Fitness

CrossFit richt zich op het totaalpakket om gezonder en fitter te worden op elk niveau en op elke leeftijd. Het bestaat uit ‘functional movement’, dat betekent dat je fitter en sterker wordt in alle bewegingen en situaties die je tegen komt in het dagelijks leven.

Verbetering sportprestaties

CrossFit legt de basis om beter te presteren in specifieke sporten. Om beter te presteren in sport, moeten eerst de Fundamentals gelegd worden. Deze Fundamentals bestaan uit voeding, metabolic conditioning, Weightlifting, Gymnastics (het beheersen van oefeningen met het lichaam). Hoe beter deze Fundamentals, hoe beter de sportspecifieke prestaties worden. CrossFit = de Fundamentals.

Start nu ook met de meest uitdagende fitness vorm!
CrossFit is geschikt voor iedereen, het niveau van de oefeningen wordt aangepast per persoon.