Gertjan Hijink

Zo aan het einde van mijn puberjaren schoot ik letterlijk en figuurlijk dag en nacht door de bossen van de Oirschotse Heide. Grensverleggende activiteiten, fysieke en mentale uitdagingen trotserend. Maar na 4 jaar bij de infanterie begon ik aan een nieuwe uitdaging als student fysiotherapie. Fitness, hardlopen, groepslessen, kickboksen, nergens kon ik echt mijn voldoening uithalen. Langzaam maar zeker, veranderde ik van een fitte militair naar de luie student.

En toen was daar ineens die ene studiegenoot met zijn enorme enthousiasme voor CrossFit. Hoewel ik erg sceptisch was over deze “hype”, werd ik stiekem ook wel nieuwsgierig. Ik besloot een proefles te nemen bij CrossFit Twente, besloot hierna de introductielessen te volgen en voor ik het wist trainde ik 3 tot 5 keer in de week. CrossFit gaf mij weer de fysieke en soms mentale uitdaging waar ik behoefte aan had. Ik voelde mijzelf fitter worden en ervaarde weer de groepsbinding die ik blijkbaar gemist had. Met zijn allen in dezelfde “shit” zitten tijdens een workout, elkaar aanmoedigen om het beste eruit te halen en aan het eind een tevreden gevoel de taak weer te hebben volbracht.

CrossFit heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van mij als fysiotherapeut. Met name functioneel bewegen kreeg steeds meer prioriteit en ik begon mij af te vragen of planken wel een zinvolle oefening is bij rugklachten, als de patiënt de rest van de dag stenen aan het tillen is. Lichtelijk tegen de stroming van de opleiding in, studeerde ik in 2014 af.

Na het afstuderen kwam ik terug in Aalten en kon mijn training voortzetten bij CrossFit Oost. Toen gevraagd werd of ik ook interesse had om lessen te gaan geven, heb ik daar direct positief op geantwoord. Wellicht begrijpelijk voor een fysiotherapeut, geeft het mij veel voldoening om mensen te kunnen begeleiden in het fitter en gezonder worden.

Naast het geven van de WOD op maandag, geef ik krachttraining aan Bovo Dames 1 en op de woensdag aan Bovo Heren 1. Met de nieuwe kennis als sportfysiotherapeut i.o. en de fantastische medewerking en accommodatie van CrossFit Oost, zijn de mogelijkheden om deze spelers functioneel te trainen eindeloos.

Gertjan Hijink
Trainer bij CrossFit Oost