Ook in Doetinchem: Klik hier

CFO Rules!

De huisregels van CrossFit Oost

CrossFit Oost / CFO Rules!

CFO Rules!

  1. Check your ego at the door! Je hebt geen rivalen, alleen teamgenoten. Je hebt geen tegenstanders, er is altijd iemand sneller, sterker of beter. Gebruik dit om je te motiveren om zelf ook sneller,  sterker en beter te worden. Als jij klaar bent met je WOD, moedig anderen aan tot de laatste herhaling. De WOD is pas afgelopen als iedereen klaar is.
  2. Hou de zaal netjes. Leg alle spullen terug op de plek waar je het gepakt hebt en veeg je zweet, drinken, magnesuim etc. van de vloer.  Dit zorgt ervoor dat alles makkelijk terug te vinden is en er meer ruimte overblijft voor het uitvoeren van de WOD.
  3. Kom op tijd en zorg ervoor dat je op tijd klaar bent om met de training te starten. Kom evt. iets eerder als je wat meer tijd wilt besteden aan stretchen en/of mobiliteit. Als je iets later bent, (dit kan de beste overkomen) check het bord voor de WOD en zorg dat je op tijd klaar bent om met de rest te starten.
  4. Wees respectvol naar je medeCrossFitters en de coaches. Leer van de coaches en van anderen, adviezen en aanwijzingen worden gegeven om je beter te maken. Stel je voor aan nieuwe mensen en help waar nodig. Het kan nogal spannend zijn voor nieuwe deelnemers, probeer er alles aan te doen om iedereen op hun gemak te stellen en het echte CrossFit gevoel te laten ervaren.
  5. Hou de controle over je gewichten. Het is soms noodzakelijk om een stang te laten vallen, maar in de WOD is het tegenhouden van gewicht (excentrische contractie) net zo belangrijk. Maak er geen gewoonte van om met de gewichten te gooien, als je ze kunt controleren.
  6. Do not Cheat! Je krijgt nooit een goed gevoel uit je WOD door creatieve telling of onvolledige bewegingen. Pas de WOD aan naar het juiste niveau en maak de volledige beweging. Je traint voor jezelf en om beter te worden. Je haalt veel meer resultaat uit je training als je het op de juiste manier uitvoert.
  7. Techniek en veiligheid gaan boven alles! Als de techniek goed is, komen de gewichten en de snelheid vanzelf. Luister naar de trainer, vraag om hulp als het niet helemaal duidelijk is. Geef nooit op, maar weet waar je grenzen liggen. Je bent verantwoordelijk voor je eigen gezondheid.
  8. Geef fysieke klachten of blessures  ALTIJD voor de training door aan de Trainer. Overleg hoe je trainingen aan kunt passen, er is altijd een andere optie mogelijk om toch het gewenste trainingseffect te behalen.
  9. Voeding is de brandstof en de basis voor het behalen van resultaten. De regel voor de juiste voeding is simpel: Eet vlees, groente, noten/zaden en pitten, fruit een beetje zetmeel en geen suiker. Wil je meer informatie over voeding, vraag hiernaar bij de trainers.
  10. Always have fun!

Join CrossFit Oost!

Back to Top